Derby SVC 2000 1 vs EMS 1 vindt plaats op zaterdag 8 december

De Roermondse derby tussen de mannen van SVC 2000 en EMS is verplaatst. De wedstrijd zou aanvankelijk op zondag 9 december worden afgewerkt, maar beide teams hebben besloten om op zaterdag 8 december om 19.30 uur de strijd met elkaar aan te gaan.

De wedstrijd in de elfde speelronde van de Vierde Klasse D is er een om van te smullen. De derby tussen SVC2000 en EMS is er namelijk een van alle tijden. Jarenlang kwamen beide ploegen elkaar niet tegen in competitieverband, een gemis voor het Roermondse voetbal want deze wedstrijd is er historisch gezien één om in te lijsten. Op zaterdag 8 december om 19.30 uur treffen beide ploegen elkaar weer eens op sportpark De Wijher.

De mannen van trainer Ricardo Wassenberg lijken de gedoodverfde favoriet. Met 27 punten uit 10 wedstrijden en een doelsaldo van +29 (40-11) zijn de blauw-gelen de competitie uitstekend gestart. Twee weken geleden werd immers al de eerste periode gepakt en ook het vervolg in periode twee werd met twee ruime winstpartijen goed opgepakt. Met slechts twee punten voorsprong op promovendus en naaste belager VV Kessel is een driepunter tegen de ploeg uit Kitskensberg aanstaande zaterdag echter noodzakelijk.

EMS startte de competitie net als SVC2000 uitstekend. Met zes winstpartijen uit de eerste zeven wedstrijden leek de ploeg serieus mee te doen om de eerste periode, welke uiteindelijk dus naar de ploeg uit Maasniel ging. Daarna ging het helemaal fout voor de groen-witten, want achter elkaar werd er driemaal verloren van respectievelijk Belfeldia (1-2), BEVO (2-0) en VV Kessel (1-2). SVC2000 treft zaterdag dus een tegenstander uit vorm, maar zoals een vaak gehoord cliché rondom derby’s luid is dit een wedstrijd op zich.

Voorprogramma

In het voorprogramma van de hoofdwedstrijd speelt SVC2000 JO9 tegen Fortuna Sittard JO9. Deze wedstrijd start om 17.30 uur en bestaat uit 4 keer 15 minuten voetbal

BEN JIJ OOK VOLGEND SEIZOEN
ONDERDEEL VAN DE SVC2000 FAMILIE? 💙💛

Hey jeugdspeler, heb jij je al ingeschreven voor het nieuwe seizoen? Nog niet, doe dat dan nu direct! Klik op de knop hieronder om je inschrijving te voltooien.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap