Mobiele digitale wedstrijdformulier

Vanaf het seizoen 2017/2018 gaat de KNVB werken met het mobiele DWF. Vanaf nu kunnen leiders, spelers en scheidsrechters via hun mobiele telefoon bijv. het digitale wedstrijdformulier invullen. Voor deze handige functies heeft de KNVB de gloednieuwe Wedstrijdzaken App en de vernieuwde Voetbal.nl App gelanceerd. Hieronder staan de voordelen.

Wedstrijdzaken App

  • Leiders kunnen een aantal dagen voor de wedstrijd de basisspelers en wissels aangeven, iedereen een rugnummer geven en de aanvoerder selecteren.
  • Scheidsrechter kunnen d.m.v. de app voor de wedstrijd de spelers controleren, dit wordt gedaan door de foto die in Sportlink staat. Na de wedstrijd kan er meteen door de scheidsrechter met zijn assistenten dingen worden ingevuld zoals uitslag, wissels, doelpunten en gele en rode kaarten. Als dit allemaal klopt wordt de wedstrijd bevestigd. De uitslag is direct te zien in de app!

Voetbal.nl App

  • Spelers kunnen zich aanmelden met het e-mailadres dat bekend is bij de vereniging. Omdat de app gekoppeld is met Sportlink kan de speler het programma, de uitslagen en zijn team bekijken. Ook kunnen spelers aangeven of ze kunnen rijden en of ze wel aanwezig zijn.
  • Ieder team heeft een pagina met de spelers en trainers, wedstrijdstatistieken en overige statistieken. Hiermee ben je op de hoogte van de prestaties van je eigen team.
  • Als je andere teams of clubs wilt volgen kun je deze toevoegen aan je favorieten. Je kunt zelf contactgegevens zien van spelers en ze volgen.
  • Trainers kunnen hier per wedstrijd aangeven of de aanwezigheid en de rijders kunnen worden ingesteld. Door de instellingen te blokkeren voor spelers kan de trainer zijn eigen rijschema in de app zetten. Zo kan iedereen zien wanneer hij/zij moet rijden.

Hierboven staan redelijk wat voordelen die deze 2 apps hebben. Wil je meer weten, ga dan naar www.knvb.nl of bekijk de video’s op YouTube.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap