SVC2000 1 wint openingswedstrijd nieuwe seizoen! (3-0)

Heb je vragen en/of opmerkingen? Stuur dan graag een mail naar info@svc-2000.nl

Zondag 20 september was het eindelijk dan zover! De eerste competitiewedstrijd voor de mannen van Ricardo Wassenberg in het seizoen ’20/’21. Na 3 wedstrijden in de beker waarin 2 maal ruim gewonnen werd van VV Bieslo (5-0 thuis) en RKAVC (0-7 uit) en een nederlaag tegen RKMSV (5-3 uit) werd het team 2de in de beker-poule achter de ploeg uit Meijel. Op het eerste oog een prima voorbereiding op het nieuwe seizoen dus voor de mannen in het blauw-geel. De tegenstander van vandaag VV Spaubeek, wist tijdens hun beker-poule ook 2 keer te winnen van zowel Sporting Sittard ’13 (7-0 thuis) en IVS (3-5 uit). De laatste wedstrijd eindigde vorige week in een remise tegen RKVV Neerbeek (1-1 thuis). Zo werd de ploeg uit Spaubeek ook tweede, maar wel op doelsaldo. Een vergelijkbare voorbereiding met de thuisploeg dus.

Spaubeek is a.d.h.v. in het verleden behaalde resultaten toch altijd een lastige ploeg gebleken voor SVC2000 1. Van de 4 eerdere ontmoetingen gingen er 2 verloren, 1 gelijk en wist SVC2000 maar één keer te winnen. Vorig seizoen speelde de ploegen ook tegen elkaar, in precies dezelfde klasse als nu (3e klasse B). Op 20 oktober in Spaubeek werd het toen 2-5 voor de ploeg uit Roermond. Hetzelfde resultaat zou direct een goed begin van het seizoen betekenen, maar de uitploeg was natuurlijk niet voor niets naar Roermond afgereisd.

Voordat de wedstrijd begon, mocht speler van de week Amaru Conradus eerst nog op de keeper van de bezoekende ploeg lopen en scoren. De jeugdspeler die in de JO9-1 zit kreeg daarnaast ook een bal mee naar huis! Iets later dan 14:30 floot scheidsrechter Van Veenendaal dan voor het begin van de wedstrijd!

De beginfase van de wedstrijd was direct voor de thuisploeg. Met veel balbezit en snelle pressie bij balverlies werd de uitploeg direct onder druk gezet. Zo zorgde Rachid Mousant samen met Roel van Melick na zes minuten al voor het eerste gevaar. Roel kreeg de bal bij Rachid die op zijn beurt met een snoeiharde volley de bal het doel in werkte. Keeper de Bruijn van Spaubeek wist geen kracht achter de bal te krijgen en verdween samen met de bal in het doel. Een snelle voorsprong dus voor SVC2000! En deze voorsprong waren ze niet van plan om uit handen te geven. Telkens als Spaubeek een aanval probeerde op te zetten, kwam er steeds maar weer een been met blauw-gele sokken tussen. De tactiek van trainer Ricardo Wassenberg was duidelijk, op voorsprong komen en de tegenstanders weinig aan voetbal toe laten komen. De stem van de trainer was in de eerste helft dan ook vaak genoeg te horen om aan te geven dat zijn ploeg druk moest zetten op de tegenstander. Zodra de ploeg de bal had, probeerde het de combinatie te zoeken, echter zonder resultaat. Sommige spelers probeerde het dan ook eens via een individuele actie. Zo was Johnny Burhenne sluw toen hij de keeper in de 10e minuut uit het doel zag staan. Hij probeerde het maar eens van afstand. De bal daalde op het laatst behoorlijk snel, maar de inzet bleek toch en stuk te hard te zijn. “Waren er ook kansen voor de tegenstander? Ja die waren er!” In minuut 33 deden de gasten voor het eerst iets terug. Erik Meijers (niet te verwarren met zijn bekende naamgenoot en voetbaltrainer Eric Meijers) probeerde de bal via onderkant lat binnen te schieten, maar daar stook keeper Danny de Winter een stokje voor. Een goede reflex resulteerde in applaus vanuit het publiek! Enkele minuten na de eerste kans van Spaubeek wist de thuisploeg alsnog op 2-0 te komen. Opnieuw spits Johnny Burhenne, die via een individuele actie zijn voornaamste verdediger wist uit te spelen, schoot vanuit zeker 25 meter snoeihard in de kruising. Pas in de laatste vijf minuten van de eerste helft kreeg de uitploeg wat meer ruimte. Zo mochten ze de bal een tijdje achterin rondspelen, maar zodra de bal in de handen van de thuisploeg kwam, werd het direct weer gevaarlijk! Met een 2-0 voorsprong ging SVC2000 uiteindelijk na 45(+3) minuten spelen de rust in.

Gezien het spelbeeld van de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg. Echter was het Spaubeek dat juist beter uit de rust kwam. Zo was de ploeg direct gevaarlijk via onder andere Robbie Terwint en Stan Solberg. Spaubeek kwam zelfs tot scoren, echter werd de goal afgekeurd vanwege buitenspel. Toch wist de ploeg van Ricardo Wassenberg zich regelmatig te ontdoen van de Spaubeekse aanvallen. Even voor die afgekeurde goal kreeg SVC2000 een vrije trap op 20 meter van het doel. Met doelpunten-maker van beroep, Johnny Burhenne, achter de bal was het bijna 3-0. Hij plaatste het schot strak in de rechter onderhoek en keeper Bruijn moest zich flink strekken. Vanaf dat moment was de wedstrijd weer in evenwicht. Beide ploegen kregen zo hier en daar een kans, maar wisten deze niet te verzilveren. Bijna was er een gouden wissel aan de kant van SVC2000. Bjorn v.d. Venne kwam in het veld voor de geblesseerde Danny Hirsch. Tijdens zijn eerste balcontact zocht hij direct de combinatie op met Roel van Melick. Hij kreeg de bal terug, en met zijn tweede balcontact wist hij bijna te scoren. Hij probeerde de bal door de benen van de keeper te spelen, maar die hield zijn benen dicht. Af en toe probeerde Spaubeek alsnog de aansluitingstreffer te maken. Zo was het vaak Erik Meijers die aan de linkerkant van het veld voorbij de verdediging van SVC2000 snelde om een schot te lossen. Tot een doelpunt kwam hij echter niet. Zo werd het in de 84e minuut alsnog gevaarlijk voor het doel van SVC2000. Doelman De winter wist de bal niet klem te krijgen waarna er een scrimmage ontstaat. Enkele spelers van Spaubeek lossen een shot, maar uiteindelijk belandde de bal langs het doel. Vlak voor tijd wist de thuisploeg dan definitief het slot op de wedstrijd te gooien. Een andere invaller, Ayyoub Moulay Rachid, ontving de bal waarna hij zelf de aanval deed opzetten. Via een vlotte combinatie met Bjorn v.d. Venne stond hij helemaal vrij voor de keeper om de 3-0 binnen te tikken. In de resterende minuten die gespeeld werden zagen we weinig gevaar vanuit beide kanten.

De 3-0 overwinning van vandaag betekende de eerste 3 punten voor SVC20000 1 in het nieuwe seizoen. Volgende week speelt het eerste van SVC2000 de eerste uitwedstrijd van het seizoen in én tegen Sittard. Deze wedstrijd kent dezelfde starttijd als vandaag, om 14:30 zal er afgetrapt worden op Sportpark De Krao.

Scoreverloop:
‘6 Rachid Moesant (1-0)
’36 Johnny Burhenne (2-0)
’87 Ayyoub Moulay Rachid (3-0)

Opstelling SVC2000:
Danny de Winter, Job Heijmans, Steven Marijn, Noud Voestermans, Salaheddine Aithakki (Paul Simons), Jeffrey Cox, Max Huyreghts, Johnny Burhenne (Ayyoub Moulay Rachid), Rachid Moesant, Danny Hirsch (Bjorn v.d. Venne), Roel van Melick

Opstelling Spaubeek:
Manuel de Bruijn, Eddy Langwerden (Bram Pijpers), Isak de Vries (Medi Soetelmans), Gilbert Wijnen, Daan Wauben, Bram Sluijsmans (Joey Ophelders), Yves Swilden, Robbie Terwint, Erik Meijers, Sean Cobben, Stan Solberg

Share via
Copy link
Powered by Social Snap